Дейвид Алън и правилото на двете минути

Дейвид Алън и правилото на двете минути

Дейвид Алън е дългогодишен консултант и автор на бестселъри. Той е създал множество програми за продуктивност и личностно развитие, които са използвани от над един милион професионалисти в стотици организации, включително компании от Fortune 500, глобални неправителствени организации и американски правителствени агенции.

Много от правилата на Дейвид Алън са променили живота на хиляди хора по света. Припомняме, че експертът ще изнесе лекция пред българската публика на 11 юли, в Интер Експо Център, София. Цената на билетите е 60 лв., а цената на специалните VIP места, обхващащи първите два реда в залата, ще бъде 100 лева.

Един от най ефективните принципи на Дейвид Алън е неговото правило на двете минути. То представлява мощен инструмент за повишаване на ефективността и постигане на по-големи резултати за по-кратко време.

В какво се изразява то?

Много хора се бавят с изпълнението на задачите защото не знаят кое е следващото, което трябва да свършат и прекарват много време в планиране и преглеждане на задачите си. А истината е, че постигаме най-голям прогрес тогава, когато просто си кажем „почакай, това мога да го направя много бързо“.

Без значение с какво се занимаваме, голяма част от работата се свежда до кратки задачи като откриване на някаква информация в интернет или изпращане на съобщение до колега. Често става въпрос за работа, която може да бъде свършена много бързо – за не повече от две минути. Затова и правилото на Дейвид гласи: Ако установиш, че една задача може да бъде свършена за две минути, по-добре да го направиш веднага, защото ще отнеме повече време тя да бъде организирана и преглеждана след това. Затова най-добре приключи с нея веднага щом я видиш.

Дейвид Алън е авторът на бестселъра „Getting Things Done“ (Да свършиш работата)

Експертът акцентира също и върху ефективното използване на онези малки прозорци от време, които често ни остават между задачите. „Да кажем, че току-що съм приключил дълго телефонно обаждане и имам седем минути до следващото такова. Мога да използвам това време например за да си изчистя спама от електронната поща“ – обяснява той.

Един типичен пример за ефективно използване на правилото на двете минути е, когато видим нов имейл в пощенската си кутия. В такъв случай можем веднага да се запитаме дали можем да отговорим за две минути. Ако е така, просто ще отметнем задачата. А ако не е, тогава можем да я планираме за друг по-дълъг период от време, когато ще бъдем по фокусирани върху този тип дейности.

Става въпрос не просто да се отървем от нещата, отнемащи 2 минути, а също и да избегнем тяхното бъдещо планиране, преглеждане и преосмисляне отново и отново. Вместо това можем просто да се освободим от тях.


И сега, за тези, които още не са разбрали – единственият, неповторимият и уникален Дейвид Алън идва в България! И правилото на двете минути, описано в книгата „Getting Things Done“ (Да свършиш работата),  ще бъде дискутирано в дълбочина на живо пред българската аудитория.

Запазете своето място тук

 

Искате ли да повишите своята продуктивност и да излезете от омагьосания кръг на ежедневните задачи?

Искате ли да дадете шанс на вашите ИДЕИ да се осъществят?

Искате ли да сбъднете МЕЧТИТЕ си?

Заповядайте на лекцията „Getting Things Done“ (Да свършиш работата) със световния ЕКСПЕРТ по управление на времето и повишаване на продуктивността Дейвид Алън.

 

Запазете своето място тук

 

 

Искате ли да сбъднете МЕЧТИТЕ си?

Заповядайте на лекцията „Getting Things Done“ (Да свършиш работата) със световния ЕКСПЕРТ по управление на времето и повишаване на продуктивността Дейвид Алън.

 

Билети